Vårkyckling i ugn

Du behöver 800 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin salt peppar 1 st gul lök 3 dl matlagningsgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk...

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt peppar
  • 1 st gul lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 st röd paprika
  • 140 g bacon

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär varje filé i tre bitar. Bryn filéerna i en stekpanna/gryta med smör. Salt och peppra. Skala och klyfta löken och låt den fräsa med kycklingen.

2
Tillsätt matlagningsgrädde, crème fraiche, fond, mango chutney och sambal oelek och koka upp. Häll över allt i en ugnsfast form och strö över strimlad paprika.

3
Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och strö det över kycklingen. Gratinera i 20 minuter.

Scroll to Top