RECEPT FRÅN HJ

Vardagsfavoriten: Kyckling och sötpotatis på plåt

Av . Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 1 tsk salt
  • 600 g potatis
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • salt
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • 1 st lime
  • Koriandersås

  • 3 dl yoghurt
  • 1.5 dl hackad färsk koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • salt
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

1

1. Blanda kyckling, chilisås, ingefära, limesaft och salt. Vänd runt potatisen med olja, salt och peppar på en plåt.

2

2. Lägg dit kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

3

3. Blanda yoghurt, koriander, vitlök och honung och smaka av med salt och peppar.

4

4. Toppa plåten med hackad koriander och servera med koriandersåsen och limeklyftor.


Recept