Vaniljstjärnor

En spröd mördegskaka med vaniljsmak. Garnera som du tycker är vackert.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Garnera med:

25 g vit choklad
vinterströssel eller lingon

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i 45 minuter.

2
Kavla ut degen till en platta som är 2 mm. Ta ut stjärnor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3
Grädda mitt i ugnen i 7–8 minuter. Låt svalna och garnera med smält choklad, strössel eller lingon.

Scroll to Top