30 bitar
Du behöver
- 400 g nutella
- 500 g smör
- 7.5 dl strösocker
- 7 st ägg
- 8.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
Godisfluff
3 dl vispgrädde
200 g Polly-godis
Garnera med
0.5 dl nutella
2 msk vispgrädde
polly
Ugn: 175°
Gör så här
Godisfluff: Blanda grädde och Polly i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills godiset smält. Det får inte koka. Låt svalna. Låt stå kallt i minst 5 timmar.
Klicka ut 40 små klickar av hasselnötskräm (Nutella) på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen i en timme.
Smält smöret. Häll över i en skål och rör i socker, sedan äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Tryck ner de frysta nutellaklickarna jämnt i smeten. Grädda strax under mitten av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Skär kakan i rutor. Vispa upp godisfluffet och spritsa eller klicka på kakorna. Smält ihop hasselnötskräm (Nutella) och grädde under omrörning och ringla över kakorna. Garnera med Polly.