RECEPT FRÅN HJ

Vaniljrutor med ­Nutella och Polly

Riktiga godiskakor med krämig chokladgrädde.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 400 g nutella
  • 500 g smör
  • 7.5 dl strösocker
  • 7 st ägg
  • 8.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • Godisfluff

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Polly-godis
  • Garnera med

  • 0.5 dl nutella
  • 2 msk vispgrädde
  • polly
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Godisfluff: Blanda grädde och Polly i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills godiset smält. Det får inte koka. Låt svalna. Låt stå kallt i minst 5 timmar.

2

Klicka ut 40 små klickar av hasselnötskräm på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen i en timme.

3

Smält smöret. Häll över i en skål och rör i socker, sedan äggen ett i taget.

4

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

5

Tryck ner de frysta nutellaklickarna jämnt i smeten. Grädda strax under mitten av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

6

Skär kakan i rutor. Vispa upp godisfluffet och spritsa eller klicka på kakorna. Smält ihop hasselnötskräm och grädde under omrörning och ringla över kakorna. Garnera med Polly.


Recept