Vaniljrutor med blåbär

Läckra rutor med vanilj och blåbär.

Du behöver

  • 250 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl kesella 10 %
2.5 dl crème fraîche
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g lätt tinade blåbär
2 tsk potatismjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1

Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut drygt hälften av degen i en form, 30 cm i diameter, med bakplåtspapper. Nagga.

3

Förgrädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

4

Fyllning: Vispa ihop kesella, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll det i formen. Blanda blåbär med potatismjöl och strö det över smeten.

5

Toppa med smulor av degen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills smeten stelnat.

6

Låt svalna tills fyllningen stelnat och skär i rutor.

Scroll to Top