RECEPT FRÅN HJ

Vaniljkräm med blåbär och crunch

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g blåbär frysta
  • Crunch:

  • 50 g smör
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 25 g hasselnötter hackade rostade
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • Vaniljkräm:

  • 3 dl Vispad grädde
  • 1 dl färskost
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnera med:

  • mynta
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Crunch: Blanda rumsvarmt smör, rörsocker, mjöl, nötter, havregryn och havrekärnor i en skål, och blanda till en smuldeg. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen, 10–15 minuter. Låt kallna.
2
Vaniljkräm: Vispa grädden tjock och tillsätt färskost och vaniljsocker.
3
Varva blåbär, crunch och vaniljkräm i ett glas. Garnera med mynta.

Recept