Vaniljkola med havssalt

Kola är för många ett måste på julens gottebord! Här höjer vi smaken på klassisk kola med hjälp av vanilj och havssalt. Strö gärna lite extra salt över kolorna vid servering.

56 stycken

Du behöver

  • 170 g glykossirap
  • 250 g strösocker
  • 80 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 0.5 tsk havssalt

Garnera med

1 tsk havssalt

Gör så här

1

Blanda glykossirap och socker i en kastrull och koka tills det är 170°. Ta av värmen. Smält samman smör, grädde, urskrapad vaniljstång och salt i en kastrull.

2

Häll ner gräddblandningen i sockerkastrullen. Koka upp och småkoka tills temperaturen är 123°.

3

Ta upp vaniljstången och häll upp smeten på bakplåtspapper. Vänta 5 minuter och strö sedan på flingsalt. Låt kolan stelna.

4

Skär eller klipp i bitar och slå in i papper.

Scroll to Top