42 bitar
Du behöver
Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
2 dl kvarg 10%
5 dl crème fraîche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnera med
25 g mörk choklad
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Arbeta ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i en matberedare. Det är enklast att dela upp degen i två omgångar eftersom det knappt får plats en hel sats i en vanlig matberedare.
Tryck ut hälften av degen i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Rör samman kvarg, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll över bottnen. Smula över resten av degen.
Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor. Smält chokladen över vattenbad och spritsa ett hjärta på varje ruta. Sikta över florsocker.