Vaniljhjärtan i långpanna

Den här kakan är kusin till den italienska vaniljkakan torta della nonna, mormors kaka. Alla familjer i Italien har sitt eget recept på den här ljuvliga sötsaken.

42 bitar

Du behöver

Deg

500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning

2 dl kvarg 10%
5 dl crème fraîche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnera med

25 g mörk choklad
florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Arbeta ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i en matberedare. Det är enklast att dela upp degen i två omgångar eftersom det knappt får plats en hel sats i en vanlig matberedare.

2

Tryck ut hälften av degen i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Rör samman kvarg, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll över bottnen. Smula över resten av degen.

4

Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor. Smält chokladen över vattenbad och spritsa ett hjärta på varje ruta. Sikta över florsocker.


Scroll to Top