Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 1.5 dl mjölk
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
Jordgubbssås
250 g jordgubbar
0.75 dl strösocker
1 msk vatten
Gör så här
Jordgubbssås: Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar och koka ihop med socker och vatten tills de är mosiga, ca 10 minuter. Låt kallna.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull med mjölken. Koka upp.
Vispa äggulor och socker pösigt. Häll i mjölken och häll tillbaka allt i kastrullen.
Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna. Vispa grädden och rör i den.
Häll upp smeten i en form. Vänd försiktigt i jordgubbssåsen. Frys i minst 4 timmar.