RECEPT FRÅN HJ

Vaniljglass med jordgubbsrippel

Vaniljglassen med jordgubbsrippel blir hela familjens favorit. Servera gärna i strutar.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Jordgubbssås

  • 250 g jordgubbar
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

1

Jordgubbssås: Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i bitar och koka ihop med socker och vatten tills de är mosiga, ca 10 minuter. Låt kallna.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull med mjölken. Koka upp.

3

Vispa äggulor och socker pösigt. Häll i mjölken och häll tillbaka allt i kastrullen.

4

Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna. Vispa grädden och rör i den.

5

Häll upp smeten i en form. Vänd försiktigt i jordgubbssåsen. Frys i minst 4 timmar.


Recept