Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
0.5 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
Garnera med
florsocker
färska bär
ev ätbara blommor
Ugn: 200°
Gör så här
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och kokande vatten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Fyllning: Smält smöret. Tillsätt mjölk och socker och koka ganska häftigt ett par minuter. Vispa i vaniljpulver. Låt fyllningen svalna.
Dela kakan på mitten och bred på fyllning. Lägg samman kakan.
Garnering: Sikta över florsocker. Toppa med bär och ev ätbara blommor.