RECEPT FRÅN HJ

Vaniljfylld ­sockerkaka

Som en fin tårta är den saftiga sockerkakan med vaniljfyllning.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning:

  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Garnera med

  • florsocker
  • färska bär
  • ev ätbara blommor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och kokande vatten.

2

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

3

Fyllning: Smält smöret. Tillsätt mjölk och socker och koka ganska häftigt ett par minuter. Vispa i vaniljpulver. Låt fyllningen svalna.

4

Dela kakan på mitten och bred på fyllning. Lägg samman kakan.

5

Garnering: Sikta över florsocker. Toppa med bär och ev ätbara blommor.


Recept