Valnötsrulle

En glutenfri rulltårta med härlig chokladfyllning.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g valnötter

Fyllning:

2 dl vispgrädde
200 g nutella nöt

Garnera med:

1 dl vispgrädde
chokladlöv

Ugn: 225°

12 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda rismjöl, bakpulver och malda valnötter och vänd ner i smeten.

2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lägg på en fuktig handduk. Låt kakan kallna.

4
Fyllning: Vispa grädden och blanda med nöt- och chokladkräm. Bred ut över bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och chokladlöv.

Scroll to Top