Välfylld marsipanlimpa

Du behöver 300 g mandelmassa 2 msk apelsinlikör eller annan likör 150 g nougat mjuk fikon ca 5 torkade Garnering: 75 g blockchoklad 2 msk...

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 2 msk apelsinlikör eller annan likör
  • 150 g nougat mjuk
  • fikon ca 5 torkade

Garnering:

75 g blockchoklad
2 msk smör
mandelspån
cocktailbär

Det här behövs:

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt likören och arbeta in den. Kavla ut mandelmassan mellan två plastfoliebitar till en rektangel, ca 15 x 20 cm.

2
Kavla på samma sätt ut nougaten men till lite mindre format. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan. Hacka fikonen och fördela dem ovanpå. Rulla samman så tätt som möjligt.

3
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.

4
Bred chokladen över och runtom marsipanlimpan. Garnera med mandelspån och cocktailbär. Förvaras kallt.

Scroll to Top