Valentintårta

Bjud på en riktigt smaskig tårta på Alla hjärtans dag. Vi fyller en chokladglaserad paj med ljuvlig apelsinkräm. Täck med jordgubbar eller dina egna favoritbär/frukt.<br>Välj själv bär eller frukt till den ljuvliga tårtan! Sikta över lite florsocker strax innan tårtan ska serveras.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk socker
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

4 st äggulor
apelsin rivet skal av 1
0,5 st apelsin saft av
0.75 dl socker
1.5 dl vispgrädde
0,75 l jordgubbar eller annan frukt och bär
florsocker

Glasering:

100 g blockchoklad

Ugn: 220°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjöl och socker. Finfördela matfettet i det till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 15 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant eller en silikonform. Sätt en aluminiumfolieremsa över kanten. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

3
Ta bort folien och stjälp upp kakan eller tag bort kanten från formen. Smält blockchokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla hela kakan invändigt med chokladen. Låt chokladen stelna.

4
Vispa samman äggulor, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en skål som tål värme. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Ta skålen från kastrullen och låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner krämen. Fyll den chokladglaserade kakan med krämen och bär.

Scroll to Top