Focaccia med blomstrande grönsaksdekor

Skapa ett aptitretande konstverk på ditt focacciabröd med hjälp av grönsaker och färska örter. Det blir både vackert och fantastiskt gott!

1 bröd

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37-gradigt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 7 dl vetemjöl special

Garnering

olivolja
små tomater
spetspaprika, röd och gul
rödlök
färsk oregano och persilja
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Rör ut den i vattnet.

2

Tillsätt salt, honung, olja och det mesta av mjölet.

3

Arbeta degen i maskin i 5 minuter. Jäs övertäckt i 45 minuter.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och ringla på lite olja. Häll ut degen och platta ut till en 1 1/2 cm tjock platta. Jäs övertäckt i 45 minuter.

5

Garnering: Ringla olja över degen och skapa en ”trädgård” med grönsaker och örter. Tryck ner dem lite i degen och strö över flingsalt.

6

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Scroll to Top