Ungherrar

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 1 dl marsanpulver för kokning 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 250 g smör Garnera med: 1...

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver för kokning
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 250 g smör

Garnera med:

1 st ägg
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.

Scroll to Top