Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl marsanpulver för kokning
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 250 g smör
Garnera med:
1 st ägg
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen 1 timme.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.