Ungersk köttfärssås med vitkål

Du behöver 500 g nötfärs pressade vitlöksklyftor 1 tsk kummin 1 tsk olja 4 dl crème fraîche 400 g vitkål 1 msk smör 1 dl...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk olja
  • 4 dl crème fraîche
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • chiliflakes

Gör så här

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

2

Hetta upp en stekpanna och stek färs, vitlök och kummin i olja. När all färsen är brun, tillsätt crème fraiche. Låt puttra cirka 5 minuter.

3

Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg ner kålen i det kokande vattnet och låt koka 2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.

4

Blanda kålen med en klick smör och servera med köttfärssåsen. Toppa med persilja och eventuellt chiliflakes.

Scroll to Top