Du behöver
- 500 g nötfärs
- vitlöksklyftor
- 0.5 msk paprikapulver
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk neutral olja
- gula lökar
- 2 msk smör
- pitabröd
- 100 g rödkål
- 1 dl ajvar
Gör så här
1
Ugn: 200 grader. Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går. Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.
2
Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.