Ungersk kebab

Du behöver 500 g nötfärs vitlöksklyftor 0.5 msk paprikapulver 1 tsk kumminfrön 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk chiliflakes 2 tsk neutral olja...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk neutral olja
  • gula lökar
  • 2 msk smör
  • pitabröd
  • 100 g rödkål
  • 1 dl ajvar

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går. Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.

2

Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.

Scroll to Top