Du behöver
- 1 st hel kyckling
- 350 g potatis
- 300 g sötpotatis
- 300 g palsternacka
- 1 st stor gul lök
- 0.5 msk flingsalt
Marinad
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 dl grovhackad timjan
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
Ugn: 200º
Gör så här
Använd en vass kniv eller hushållssax och ta bort gump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden. Kasta bort ryggraden.
Platta ut kycklingen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till marinad.
Skala potatis, sötpotatis, palsternackorna och löken och skär i stora klyftor. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna. Salta.
Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Kycklingen bör ha en innertemperatur på över 70°.
Flytta högre upp i ugnen de sista 5–10 min för extra knaprigt skinn på kycklingen.