RECEPT FRÅN HJ

Ugnsstekt kyckling med rostade rotsaker

Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 350 g potatis
  • 300 g sötpotatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 st stor gul lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • Marinad

  • 1 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Använd en vass kniv eller hushållssax och ta bort gump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden. Kasta bort ryggraden.

2

Platta ut kycklingen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till marinad.

3

Skala potatis, sötpotatis, palsternackorna och löken och skär i stora klyftor. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna. Salta.

4

Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Kycklingen bör ha en innertemperatur på över 70°.

5

Flytta högre upp i ugnen de sista 5–10 min för extra knaprigt skinn på kycklingen.


Recept