Ugnsstekt kyckling med rostade rotsaker

Du behöver 1 st hel kyckling 350 g potatis 300 g sötpotatis 300 g palsternacka 1 st stor gul lök 0.5 msk flingsalt Marinad 1...

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 350 g potatis
  • 300 g sötpotatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 st stor gul lök
  • 0.5 msk flingsalt

Marinad

1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 dl grovhackad timjan
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar

Ugn: 200º

Gör så här

1

Använd en vass kniv eller hushållssax och ta bort gump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden. Kasta bort ryggraden.

2

Platta ut kycklingen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till marinad.

3

Skala potatis, sötpotatis, palsternackorna och löken och skär i stora klyftor. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna. Salta.

4

Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Kycklingen bör ha en innertemperatur på över 70°.

5

Flytta högre upp i ugnen de sista 5–10 min för extra knaprigt skinn på kycklingen.

Scroll to Top