Du behöver
- 500 g fläskkarré i bit
- 1 tsk salt
- vitlöksklyftor
- katrinplommon
Ingefärsrotmos
1 kg kålrot
2 msk smör
2 msk färsk finriven ingefära salt
Gör så här
Ugn: 175 grader. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1 1/2 tim. Sätt eventuellt på grilleffekt de sista 5 minuterna.
Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10–15 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.