Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Du behöver 500 g fläskkarré i bit 1 tsk salt vitlöksklyftor katrinplommon Ingefärsrotmos 1 kg kålrot 2 msk smör 2 msk färsk finriven ingefära salt...

Du behöver

  • 500 g fläskkarré i bit
  • 1 tsk salt
  • vitlöksklyftor
  • katrinplommon

Ingefärsrotmos

1 kg kålrot
2 msk smör
2 msk färsk finriven ingefära salt

Gör så här

1

Ugn: 175 grader. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.

2

Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1 1/2 tim. Sätt eventuellt på grilleffekt de sista 5 minuterna.

3

Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10–15 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

Scroll to Top