Du behöver
- 4 st potatis
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 0.5 st kålrot
- 1 bitar rotselleri
- 250 g steklök skalad
- 1 msk olivolja eller rapsolja
- 2 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 msk färsk rosmarin
- 1 msk honung flytande
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar.
2
Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. Förslut påsen och skaka runt.
3
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. Salta, peppra och tillsätt rosmarinen.
4
Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta.
5
Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
6
Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter.