Ugnspotatis med enbärspesto

Ugnsrostad småpotatis är alltid lika gott. Den här blandas med en viltkryddad pesto vilket gör att den passar extra bra till allt viltkött, men den är också god tillsammans med nötstek, rostbiff och pannbiff.

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt

Enbärspesto:

5 st enbär stötta
3 msk repade timjanblad
1 dl bladpersilja hackad
0.75 dl rapsolja
1 dl västerbottensost grovriven
salt och nymald peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela stora potatisar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och flingsalt.

2

Rosta potatisen mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 25–30 minuter. Rör om någon gång under tiden.

3

Enbärspesto: Mixa enbär, timjan, persilja, olja och ost, och smaka av med salt och peppar. Blanda potatis och pesto.

Scroll to Top