Ugnspannkaka med äpple och bacon

Lättlagad husmanskost för hela familjen! Ugnspannkaka går snabbt att svänga ihop och passar dessutom bra i matlådan.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • Servering
  • 140 g bacon
  • 1 äpple, i skivor
  • lingonsylt
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa mjöl, havregryn och hälften av mjölken till en slät smet.

2

Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 20 minuter.

3

Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20 x 25 cm, häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

4

Stek baconet nästan knaprigt, lägg i äppelklyftor på slutet och låt steka ett par minuter.

5

Servering: Toppa pannkakan med bacon och äpple och servera med lingonsylt.

Scroll to Top