RECEPT FRÅN HJ

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon och saftig vitkåls-sallad med äpple.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl havrekli
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 2 pkt bacontärningar á 140 gram
  • Vitkålssallad

  • fint skivad vitkål ett halvt huvud
  • 1 st äpple
  • saften från en halv citron
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Servera med

  • lingonsylt

Gör så här

1

Blanda havrekli, mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Vispa smeten slät och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av mjölken samt äggen.

2

Stek baconet 5 minuter i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 22 x 32 cm. Häll bort det mesta av fettet.

3

Häll smeten i formen. Grädda pannkakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar.

4

Vitkålssallad: Skiva vitkål och äpple tunt. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.

5

Servera pannkakan med vitkålssalladen och lingonsylt.


Recept