Du behöver
- 1.5 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 5 st ägg
- 0.5 tsk salt
Svampstuvning:
400 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt peppar
hackad persilja
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ut mjölet i 1 dl av mjölken i en kastrull. Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning.
2
Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget och salt. Häll smeten i en smord ugnsfast form och baka i ugnen i 30 minuter.
3
Svampstuvning: Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk.
4
Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll svampstuvningen över omeletten och strö på persilja.