Fiskgratäng med broccoli och fetaost

Vår superenkla fiskgratäng gör du på nolltid. Broccoli, purjolök, dill och vitlök sätter härlig smak på middagen. Servera med en frisk tomatsallad.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskrygg
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • ½  tsk svartpeppar
  • 50 g purjolök
  • 250 g broccoli
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill
  • 1 vitlöksklyfta

Tomatsallad

250 g körsbärstomater
½ rödlök
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

2

Fördela purjolök, broccoli och smulad fetaost i formen. Blanda grädden med dill och vitlök och häll över fisken. Tillaga mitt i ugnen cirka 25 minuter i 175 grader.

3

Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.

Scroll to Top