RECEPT FRÅN HJ

Ugnsomelett med fetaost och basilika

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 st frp kokta linser
  • 0.5 kruka basilika
  • Morotssallad

  • 300 g morötter
  • 0.5 st citron
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1

Gör så här:

2

Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad. Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15–20 minuter.

3

Morotsallad: Blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. Servera salladen till omeletten.


Recept