Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater

Du behöver 3 st kycklingfiléer 0.5 st blomkålshuvud 1 dl marinerade soltorkade tomater strimlade 0.5 tsk svartpeppar 1.5 dl pesto 1.5 dl grädde 1 dl...

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater strimlade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl pesto
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl ris
  • 0.5 tsk salt

Till servering

200 g körsbärstomater, tärnade
10 st grovhackade basilikablad

Ugn: 225º

Gör så här

1

Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar och blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål och soltorkade tomater i en ugnsform. Salta och peppra.

2

Blanda pesto med grädde och mjölk och häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa ev med tomater och basilika eller servera vid sidan om.

Scroll to Top