RECEPT FRÅN HJ

Ugnskyckling med pesto och soltorkade tomater

Okänd
4 kilon

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater strimlade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl pesto
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl ris
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering

  • 200 g körsbärstomater, tärnade
  • 10 st grovhackade basilikablad
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar och blomkålen i buketter. Fördela kyckling, blomkål och soltorkade tomater i en ugnsform. Salta och peppra.

2

Blanda pesto med grädde och mjölk och häll över kycklingen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Toppa ev med tomater och basilika eller servera vid sidan om.


Recept