Ugnskarré med plommonssås

Du behöver 1 kg fläskkarré i bit 0.5 msk malen spiskummin 0.5 msk chiliflakes 1 tsk nymalen svartpeppar 1.5 tsk salt Ingefärssås liten gul lök...

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Ingefärssås

liten gul lök
vitlöksklyfta
30 g färsk ingefära
1 msk smör
100 g katrinplommon
3 dl vatten
0.5 dl japansk soja
1 msk strösocker
0.5 tsk sesamolja

Gör så här

1

Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen cirka 1 ½ timmar i 175 grader.

2

Skär köttet i tunna skivor och servera med sås och stekt pitabröd.

3

Ingefärssås: Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och eventuellt sesamolja. Låt sjuda cirka 15 minuter. Mixa såsen slät med stavmixer.

Scroll to Top