Du behöver
- 1 kg fläskkarré i bit
- 0.5 msk malen spiskummin
- 0.5 msk chiliflakes
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1.5 tsk salt
Ingefärssås
liten gul lök
vitlöksklyfta
30 g färsk ingefära
1 msk smör
100 g katrinplommon
3 dl vatten
0.5 dl japansk soja
1 msk strösocker
0.5 tsk sesamolja
Gör så här
Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen cirka 1 ½ timmar i 175 grader.
Skär köttet i tunna skivor och servera med sås och stekt pitabröd.
Ingefärssås: Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och eventuellt sesamolja. Låt sjuda cirka 15 minuter. Mixa såsen slät med stavmixer.