RECEPT FRÅN
Ugnskarré med plommonssås
Okänd
6 portioner
Du behöver
- 1 kg fläskkarré i bit
- 0.5 msk malen spiskummin
- 0.5 msk chiliflakes
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- liten gul lök
- vitlöksklyfta
- 30 g färsk ingefära
- 1 msk smör
- 100 g katrinplommon
- 3 dl vatten
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk sesamolja
Ingefärssås
Gör så här
1
Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen cirka 1 ½ timmar i 175 grader.
2
Skär köttet i tunna skivor och servera med sås och stekt pitabröd.
3
Ingefärssås: Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och eventuellt sesamolja. Låt sjuda cirka 15 minuter. Mixa såsen slät med stavmixer.