Ugnsbakade räkpotatisar

Perfekta på en sommarbuffé eller som ett litet tilltugg.

Du behöver

  • små färskpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Räkfyllning

500 g oskalade räkor
150 g färskost
2 msk färsk riven pepparrot
citron
2 msk finhackad dill

Gör så här

1

Ugn: 225 grader. Skrubba potatisen och skär av lite av potatisen på botten av varje så att de står stadigt. Placera potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla dem med olja.

2

Strö över salt. Baka dem strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter. Tag ut och låt dem svalna lite.

3

Skala och finhacka räkorna. Rör samman färskost, riven pepparrot, citronskal och dill tillsätt räkorna och blanda samman.

4

Klicka ut en klick räkröra på varje potatis och garnera med dill och citronrasp. Servera.

Scroll to Top