Du behöver
- auberginer
- salt och peppar
- olivolja
Tomatfyllning
gula lökar
vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
500 g små tomater
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk strösocker
salt och peppar
Till dekoration
4 msk färsk hackad oregano
Gör så här
Halvera auberginerna, krydda med salt och peppar.
Hetta upp rikllgt med olivolja i en panna. Stek auberginerna först med köttsidan nedåt på mellanstark värme i 5–6 minuter, därefter 4–5 minuter på den andra sidan. Lägg auberginerna på en tallrik.
Skala lök och vitlök och finhacka. Hetta upp lite olja i en panna. Stek löken tillsammans med spiskummin i 2–4 minuter. Löken ska inte ta färg.
Skölj och hacka tomaterna grovt. Tillsätt hackade tomater, tomatpuré, oregano och socker. Stek i 15 minuter eller tills vätskan är borta. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tomaterna ovanpå auberginerna.
Sätt på ugnen. Gratinera auberginerna i 35–40 minuter mitt i ugnen på 180 grader. Servera dem varma eller ljumma. Dekorera med oregano.