Ugnsbakade auberginer med tomat

Du behöver auberginer salt och peppar olivolja Tomatfyllning gula lökar vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk spiskummin 500 g små tomater 2 msk tomatpuré 1...

Du behöver

  • auberginer
  • salt och peppar
  • olivolja

Tomatfyllning

gula lökar
vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
500 g små tomater
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk strösocker
salt och peppar

Till dekoration

4 msk färsk hackad oregano

Gör så här

1

Halvera auberginerna, krydda med salt och peppar.

2

Hetta upp rikllgt med olivolja i en panna. Stek auberginerna först med köttsidan nedåt på mellanstark värme i 5–6 minuter, därefter 4–5 minuter på den andra sidan. Lägg auberginerna på en tallrik.

3

Skala lök och vitlök och finhacka. Hetta upp lite olja i en panna. Stek löken tillsammans med spiskummin i 2–4 minuter. Löken ska inte ta färg.

4

Skölj och hacka tomaterna grovt. Tillsätt hackade tomater, tomatpuré, oregano och socker. Stek i 15 minuter eller tills vätskan är borta. Smaka av med salt och peppar.

5

Lägg tomaterna ovanpå auberginerna.

6

Sätt på ugnen. Gratinera auberginerna i 35–40 minuter mitt i ugnen på 180 grader. Servera dem varma eller ljumma. Dekorera med oregano.

Scroll to Top