RECEPT FRÅN HJ

Ugnsbakad rotselleri med bulgursallad

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • rotselleri ca 1,3 kg
  • 0.5 dl rapsolja till rotsellerin och paprikor
  • salt peppar
  • Bulgursallad:

  • 2 st röda paprikor
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt peppar
  • 50 g mandelspån
  • 150 g chèvreost
  • Garnera med:

  • 0.5 dl hackad persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Skubba rotsellerin med borste och vatten och torka av den. Skär bort rotfästet. Skär rotsellerin i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. och pensla skivorna med smör- och rapsolja. Salta och peppra.
2
Bulgursallad: Kärna ur och lägg paprikorna på samma plåt som rotsellerin. Pensla paprikorna med smör- och rapsolja. Tillaga i mitt i ugnen, ca 30 minuter. Låt paprikorna svalna något. Dra av skalet och mixa paprikorna lätt. Koka bulgur i en kastrull med vatten och buljongtärning, ca 15 minuter. Tillsätt mixad paprika, citronsaft, salt och peppar. Rosta mandelspånen på en plåt i ugnen, ca 3 minuter. Rör om under tiden. Bryt osten i bitar och strö över bulgur tillsammans med mandelspånen. Garnera med hackad persilja.

Recept