Du behöver
Till laxen
laxsida på ungefär 1.2 kilo
citron
2.5 tsk
olivolja
Salt och peppar enligt smak
Till ramslök salsa
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
0.25 dl kapris
1 tsk dijonsenap
sardeller
citron
2 msk neutral olja
1 dl olivolja
Salt och peppar enligt smak
50 g färsk ramslök
Gör så här
Sätt på ugnen 250 grader på grill
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla laxen med oljan. Krydda med salt och peppar, citronskal och ”Fish & Seafood” kryddan.
Sätt plåten högst upp i ugnen under grillen i cirka 5 minuter tills den får en fin gyllene färg.
Stäng av värmen helt och flytta plåten till mitten av ugnen och låt laxen koka färdigt i den avstängda ugnen i ungefär 10-15 minuter, beroende på storlek.
Obs: Tänk på att ugnen håller värmen ganska länge även efter värmen har stängts av. Är laxsidan stor och tjock kan man sänka värmen till 50 grader i stället.
Det är viktigt är att laxen kokas på låg värme i ugnen.
Servera med ramslök salsa.