Ugnsbakad laxfilé med räkor och pepparrot

Du behöver 4 bitar laxfilé 1 st fänkål 200 g champinjoner 1 st purjolök 2 msk smör salt och peppar 200 g körsbärstomater gärna olika...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 st fänkål
  • 200 g champinjoner
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 200 g körsbärstomater gärna olika färger
  • 3 dl grädde
  • 3 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 st äggula
  • 300 g räkor med skal

Garnera med:

dill

Servera med:

kokt potatis
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1

Ansa fänkålen och strimla den fint. Rensa champinjonerna och skiva dem. Ansa purjolöken och skiva den. Fräs allt i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg i en form.

2

Dela tomaterna och lägg i formen. Salta och peppra laxen och lägg ovanpå.

3

Vispa samman grädde, pepparrot, dill och äggula. Skala räkorna och lägg över fisken. Häll på såsen och gratinera i ca 20 minuter. Garnera med dill och servera med kokt potatis och citron.

Scroll to Top