RECEPT FRÅN HJ

Ugnsbakad fiskfilé med sufflétäcke

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • torskfilé ca 300 g
  • salt vitpeppar
  • Sufflétäcke:

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk fiskspad
  • 1 st äggula
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 dl riven ost
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 st äggvita
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • grön sparris
  • Garnera med:

  • dill
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

1
Dela fiskfilén och lägg den i en eller två smorda ugnssäkra formar. Salta och peppra. Täck formen med ett smörat smörpapper och tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit. Häll försiktigt av fiskspadet i en kopp.
2
Sufflétäcke: Blanda majonnäs, senap, fiskspad, äggula, dill, ost och paprikapulver i en skål. Vispa äggvitan till ett fast skum i en annan skål och vänd ner i majonnäsen.
3
Bred smeten över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter tills det får fin färg. Servera med kokt potatis och grön sparris och garnera fisken med dill.

Recept