Du behöver
- 600 g potatis
- gula lökar
- 25 g smör
- förpackningar fryst renskav
- 2 msk olja
- tunnbröd
- romansallad
- delade körsbärstomater
- ättiksgurkor i stavar
- salt och svartpeppar
Äppel- och pepparrotssås
skalade rivna äpple
2 msk finriven pepparrot
0.5 dl majonnäs
1 dl yoghurt
salt
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten. Blanda alla ingredienserna till pepparrotssåsen och smaka av med salt.
Stek löken i smör tills den är brun och karamelliserad, ca 10 minuter. Lägg åt sidan.
Stek den frysta skaven med olja tills allt kött är genomstekt. Vänd biten och skrapa av kött vart eftersom. Salta och peppra.
Mosa potatis på tunnbröden och lägg på sallad, tomat, gurka, kött, karamelliserad lök och sås. Toppa med en klick pepparrotssås. Rulla ihop och vira ev om en bit smörpapper.