Tunnbrödsrullar med hummus och baconströssel

Du behöver mjuka tunnbröd huvud krispissallad 140 g bacon hummus 3 msk oskalade sesamfrön 0.5 dl rapsolja 200 g kokta kikärter vitlöksklyfta 1 msk pressad...

Du behöver

  • mjuka tunnbröd
  • huvud krispissallad
  • 140 g bacon
  • hummus
  • 3 msk oskalade sesamfrön
  • 0.5 dl rapsolja
  • 200 g kokta kikärter
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ev. 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • paprikapulver

Gör så här

1

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills det börjar ”knäppa” i fröna.

2

Mixa de rostade fröna med olja, lite i taget. Tillsätt avsköljda kikärter, skalad vitlök, citronsaft och ev. vatten. Mixa till en slät och krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

3

Stek baconet knaprigt och låt det kallna på hushållspapper. Hacka baconet till ett strössel. Skölj och slunga salladen torr.

4

Bred hummus på bröden och lägg på ett salladsblad och fördela baconströsslet på bröden. Rulla ihop bröden och dela på mitten.

Scroll to Top