Du behöver
- mjuka tunnbröd
- huvud krispissallad
- 140 g bacon
- hummus
- 3 msk oskalade sesamfrön
- 0.5 dl rapsolja
- 200 g kokta kikärter
- vitlöksklyfta
- 1 msk pressad citronsaft
- ev. 1 msk vatten
- salt och peppar
- paprikapulver
Gör så här
1
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills det börjar ”knäppa” i fröna.
2
Mixa de rostade fröna med olja, lite i taget. Tillsätt avsköljda kikärter, skalad vitlök, citronsaft och ev. vatten. Mixa till en slät och krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
3
Stek baconet knaprigt och låt det kallna på hushållspapper. Hacka baconet till ett strössel. Skölj och slunga salladen torr.
4
Bred hummus på bröden och lägg på ett salladsblad och fördela baconströsslet på bröden. Rulla ihop bröden och dela på mitten.