RECEPT FRÅN HJ

Tunnbrödskorgar med räkfyllning

Tunnbrödskorg med krämig fyllning av lax och räkor är en festlig förrätt som kräver lite förberedelser, men den är väl värd besväret!

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 4 st tunnbröd
  • 400 g räkor med skal
  • 100 g kallrökt lax
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 st äpple
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • salt peppar
  • sallad
  • citron
  • Ugn: 200°

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela bröden i kvadrater, 13x13 cm. Koka upp vatten i en gryta. Lägg en handduk över grytan och ånga bröden, ett i taget, tills de är mjuka.
2
Forma bröden till korgar med hjälp av ett glas. Låt kallna och torka i ca 1 timme. Kontrollera att korgarna håller formen. Baka i ugnen i 5 minuter och låt sedan svalna. Skala räkorna och strimla laxen.
3
Blanda gräddfil, majonnäs och senap. Skala och hacka äpplet fint och strimla purjolöken fint.
4
Rör ner i gräddfilen tillsammans med dill, räkor och lax. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite sallat i botten av korgarna och toppa med fyllningen. Garnera med dill och citron, och servera direkt.

Recept