Du behöver
- 4 st tunnbröd
- 400 g räkor med skal
- 100 g kallrökt lax
- 1.5 dl gräddfil
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk senap
- 1 st äpple
- 5 cm purjolök
- 2 msk hackad dill
- salt peppar
- sallad
- citron
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela bröden i kvadrater, 13×13 cm. Koka upp vatten i en gryta. Lägg en handduk över grytan och ånga bröden, ett i taget, tills de är mjuka.
2
Forma bröden till korgar med hjälp av ett glas. Låt kallna och torka i ca 1 timme. Kontrollera att korgarna håller formen. Baka i ugnen i 5 minuter och låt sedan svalna. Skala räkorna och strimla laxen.
3
Blanda gräddfil, majonnäs och senap. Skala och hacka äpplet fint och strimla purjolöken fint.
4
Rör ner i gräddfilen tillsammans med dill, räkor och lax. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite sallat i botten av korgarna och toppa med fyllningen. Garnera med dill och citron, och servera direkt.