Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Bakverk med len chokladtryffel och somrig topping av bär.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1.5 msk ljus sirap

Fyllning:

1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
150 g mörk choklad
1 st äggula
blåbär

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium.

2
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen. Mixa snabbt ihop till en deg.

3
Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ dem på en plåt.

4
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Om kakorna gräddats i bakelseformar, stjälp upp dem genast. Används engångsformar behöver kakorna inte stjälpas upp. Låt kallna.

5
Fyllning: Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen, lägg i den och låt smälta under omrörning. Kyl chokladmassan.

6
Vispa massan porös. Tillsätt äggulan. Fyll chokladtryffeln i formarna och tryck försiktigt ner blåbär. Förvara kakorna i kylen.

Scroll to Top