RECEPT FRÅN HJ

Trifle med amaretto, bär och grädde

Trifle, en klassisk engelsk dessert med sockerkaka, grädde och sylt eller bär.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 l jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl amaretto
  • Sockerkaka

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl standardmjölk
  • 50 g smör
  • Garnering

  • mynta
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Sockerkaka: Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och blanda ner det i smeten.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt kallna.

5

Vispa grädden. Ansa bären och dela jordgubbarna. Bryt eller dela sockerkakan i bitar. Det blir en bit över.

6

Doppa sockerkaksbitarna snabbt i amaretton. Fördela sockerkaka, grädde och bär i burkar, glas eller skålar.

7

Garnering: Toppa med bär och mynta.


Recept