RECEPT FRÅN HJ

Tortellinigratäng

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini fylld med ost eller svamp
  • 1 msk olivolja
  • salt peppar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 150 g champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 280 g bacon tärnad
  • Ostsås:

  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl ost riven smakrik
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost riven
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka tortellinin någon minut kortare än anvisningarna på förpackningen anger och låt rinna av. Lägg pastan i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar.
2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skiva svampen och låt den steka med löken. Tärna paprikan. Blanda lök, svamp och paprika med pastan i formen.
3
Stek baconet nästan knaprigt och blanda med pastan.
4
Ostsås: Vispa ihop grädde och crème fraiche i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll såsen över pastan och vänd försiktigt runt. Lägg på tomater och strö över osten. Gratinera i 10–15 minuter. Servera med sallad.

Recept