Du behöver
- 500 g färsk tortellini fylld med ost eller svamp
- 1 msk olivolja
- salt peppar
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 150 g champinjoner
- 1 st röd paprika
- 280 g bacon tärnad
Ostsås:
2.5 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl ost riven smakrik
150 g körsbärstomater
1 dl parmesanost riven
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka tortellinin någon minut kortare än anvisningarna på förpackningen anger och låt rinna av. Lägg pastan i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar.
2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skiva svampen och låt den steka med löken. Tärna paprikan. Blanda lök, svamp och paprika med pastan i formen.
3
Stek baconet nästan knaprigt och blanda med pastan.
4
Ostsås: Vispa ihop grädde och crème fraiche i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll såsen över pastan och vänd försiktigt runt. Lägg på tomater och strö över osten. Gratinera i 10–15 minuter. Servera med sallad.