Tortellini med svamp och rucolakräm

Du behöver 500 g färsk tortellini olivolja + 3msk Rucolakräm: 25 g rucola 2 dl lätt crème fraiche 1 st vitlöksklyfta 1 dl parmesanost riven...

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini
  • olivolja + 3msk

Rucolakräm:

25 g rucola
2 dl lätt crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
1 dl parmesanost riven
flingsalt nymald peppar

Svampfräs:

200 g champinjoner färska
0.5 st purjolök
olivolja
flingsalt nymald peppar

Servera med:

2 dl parmesanost grovriven
0.5 dl pinjenötter rostade

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Blanda pastan med 3 msk olivolja.

2
Rucolakräm: Hacka rucolan. Mixa rucola, crème fraiche och pressad vitlök. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.

3
Svampfräs: Skiva svamp och purjolök och fräs i en stekpanna med olja. Salta och peppra.

4
Lägg upp pastan på ett fat. Toppa med svampfräs, parmesanost och pinjenötter. Servera med rucolakrämen.

Scroll to Top