RECEPT FRÅN HJ

Tortellini med svamp och rucolakräm

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk tortellini
  • olivolja + 3msk
  • Rucolakräm:

  • 25 g rucola
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost riven
  • flingsalt nymald peppar
  • Svampfräs:

  • 200 g champinjoner färska
  • 0.5 st purjolök
  • olivolja
  • flingsalt nymald peppar
  • Servera med:

  • 2 dl parmesanost grovriven
  • 0.5 dl pinjenötter rostade

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Blanda pastan med 3 msk olivolja.
2
Rucolakräm: Hacka rucolan. Mixa rucola, crème fraiche och pressad vitlök. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.
3
Svampfräs: Skiva svamp och purjolök och fräs i en stekpanna med olja. Salta och peppra.
4
Lägg upp pastan på ett fat. Toppa med svampfräs, parmesanost och pinjenötter. Servera med rucolakrämen.

Recept