RECEPT FRÅN HJ

Torskrygg med ­bacon och spenat

Med fryst torskrygg gör du enkelt en riktigt god ugnsrätt med färsk spenat och krispigt bacon.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör Till stekning
  • 200 g färsk spenat
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 140 g skivat bacon
  • 5 dl vispgrädde
  • 1.5 msk ljus maizenaredning
  • 500 g fryst torskrygg
  • 2 msk smält smör
  • 1 st liten purjolök
  • 1 st röd chilifrukt
  • 0.5 dl hackad dill
  • rivet skal + saft av 1 citron
  • Garnering och servering

  • dillvippor
  • citronklyftor
  • potatis kokt eller pressad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Hetta upp smör och fräs spenaten blank. Slå över vinäger och låt den fräsa in. Salta och peppra.

2

Stek baconet hastigt. Låt rinna av på hushållspapper. Dela i mindre bitar.

3

Häll grädden i en ugnsfast form. Rör samman med redningen. Lägg torskblocken i formen. Häll på smöret, salta och peppra.

4

Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilifrukten. Blanda och strö ut över fisken och såsen.

5

Strö över halva mängden dill. Blanda spenat, bacon, citronskal och citronsaft. Fördela över fisken.

6

Grädda strax under ugnens mitt i ca 30 ­minuter eller till en innertemperatur på 55°.

7

Garnering och ­servering: Garnera med dillvippor och citronklyftor. Servera med kokt eller pressad potatis.


Recept