Torsk med citronkräm

Du behöver 125 g grön sparris 0.5 l vitkål finstrimlad 1 st morot 2 tsk olja 1 tsk vinäger 300 g torsk 1 msk smör...

Du behöver

  • 125 g grön sparris
  • 0.5 l vitkål finstrimlad
  • 1 st morot
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk vinäger
  • 300 g torsk
  • 1 msk smör

Citronkräm:

0.5 st citron
20 g babyspenat
10 g philadelphiaost
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa ur saften. Blanda med hackad spenat och philadelphiaost. Krydda med salt och peppar.

2
Dela sparrisen i bitar och förväll i 2 minuter. Spola kall och blanda med vitkål, riven morot, olja och vinäger.

3
Smaka av med salt och peppar. Dela fisken i bitar. Krydda och stek ett par minuter per sida. Servera med citronkrämen och kokt potatis.

Scroll to Top