Du behöver
- 1 dl ris
- 2 dl ärt-, majs- och paprikablandning
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 2 st hårdkokta ägg
- 0.5 st krispissallad huvud
- 8 st cocktailtomater
Dressing:
1 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
2 tsk majonnäs
1 msk chilisås
salt peppar
Garnera med:
dill
2 st citronklyftor
Gör så här
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Lägg i ärt- majs-, och paprikablandningen när det återstår 2 minuter av koktiden. Låt riset svalna.
Låt tonfisken rinna av i en sil och dela den i bitar. Skala och skiva äg-gen. Skölj salladen och dela tomaterna.
Blanda ris, tonfisk, sallad och tomater. Lägg upp på ett fat och toppa med äggskivorna.
Dressing: Blanda crème fraiche, majonnäs och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen och garnera salladen med dill och citronklyftor.