RECEPT FRÅN HJ

Tonfisksallad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g färskpotatisar små
  • 1 st isbergssalladhuvud eller romansalladshuvud
  • 100 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st morot
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st tonfisk eller i olja
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 0.5 dl oliver
  • Dressing:

  • 1 tsk senap
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Servera med:

  • bröd

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen. Häll på kallt vatten och låt potatisen kallna.
2
Skölj alla grönsaker. Strimla sallad, tomat, gurka, morot och lök, och lägg upp på ett fat. Lägg på avrunnen tonfisk, äggklyftor och oliver.
3
Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och olja, och ringla över salladen vid servering. Servera med bröd.

Recept