Tomatsoppa på färska tomater

Ljuvlig tomatsoppa med basilika och persilja.

Du behöver

  • 6 st tomater röda
  • 4 st tomater gula
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk basilikablad
  • 4 msk persiljeblad
  • salt svartpeppar
  • socker en nypa
  • 2 dl grönsaksbuljong

Tillbehör:

bröd
mozzarella riven

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär alla tomater i bitar. Lägg dem i en form och ringla över olivolja. Tillsätt basilika och persilja, salt och socker. Sätt in i ugn, 175°, i 30 minuter.

2
Mixa tomaterna och fyll på med buljongen. Smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar.

3
Servera soppan genom att smula ner en bit dagsgammalt bröd, typ lite grövre baguette eller rostebröd. Smaksätt också med riven mozzarella, ca 1,5 msk per person.


Kommentar:
Det går att ersätta de färska örtkryddorna i tomatsoppan med torkade. Ta 1 tsk torkade eller 1,5 msk frysta av vardera basilika och persilja.

Scroll to Top