Du behöver
- 6 st tomater röda
- 4 st tomater gula
- 2 msk olivolja
- 4 msk basilikablad
- 4 msk persiljeblad
- salt svartpeppar
- socker en nypa
- 2 dl grönsaksbuljong
Tillbehör:
bröd
mozzarella riven
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär alla tomater i bitar. Lägg dem i en form och ringla över olivolja. Tillsätt basilika och persilja, salt och socker. Sätt in i ugn, 175°, i 30 minuter.
2
Mixa tomaterna och fyll på med buljongen. Smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar.
3
Servera soppan genom att smula ner en bit dagsgammalt bröd, typ lite grövre baguette eller rostebröd. Smaksätt också med riven mozzarella, ca 1,5 msk per person.
Det går att ersätta de färska örtkryddorna i tomatsoppan med torkade. Ta 1 tsk torkade eller 1,5 msk frysta av vardera basilika och persilja.