Tomatsoppa med mozzarella

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 msk tomatpuré 1 dl vatten 400 g krossade tomater 2 burkar 2...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater 2 burkar
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar, strösocker
  • 4 st tortillabröd
  • 8 skiva salami
  • 1 dl riven ost
  • 150 g mozzarella
  • 2 msk pesto

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.

2
Späd med vatten och tomater och tillsätt buljongtärningarna. Småkoka i 10 minuter. Mixa soppan slät.

3
Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker.

4
Lägg ut två tortillabröd och lägg på salami och riven ost. Lägg på de andra tortillabröden och stek dem, en i taget, på båda sidor i stekpanna tills osten smält och de fått fin färg. Skär i snibbar och servera till soppan.

5
Vid servering lägg mozzarellabitar i soppan och en klick pesto.

Scroll to Top