Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 400 g krossade tomater 2 burkar
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar, strösocker
- 4 st tortillabröd
- 8 skiva salami
- 1 dl riven ost
- 150 g mozzarella
- 2 msk pesto
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.
2
Späd med vatten och tomater och tillsätt buljongtärningarna. Småkoka i 10 minuter. Mixa soppan slät.
3
Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker.
4
Lägg ut två tortillabröd och lägg på salami och riven ost. Lägg på de andra tortillabröden och stek dem, en i taget, på båda sidor i stekpanna tills osten smält och de fått fin färg. Skär i snibbar och servera till soppan.
5
Vid servering lägg mozzarellabitar i soppan och en klick pesto.