RECEPT FRÅN HJ

Tomatsoppa med crème fraiche-topp

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 st förpackningar krossade tomater 400 g styck
  • 4 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 2 tsk finhackad timjan
  • 0.5 dl vitt vin Alkoholfritt om man vill
  • 1 dl crème fraîche
  • Topping

  • crème fraîche
  • rostade frön
  • timjan
  • Servera med

  • rostat bröd

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smöret i en kastrull utan att den får färg.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar samt hackad timjan. Låt allt koka upp och koka sedan på svag värme i ca 10 minuter.

3

Tillsätt vitt vin och crème fraiche, rör om och låt soppan bli varm igen.

4

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med en klick crème fraiche, rostade frön samt timjan. Servera med bröd.


Recept