Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 2 burk krossade tomater à 500 g
- 2 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- strösocker
- vinäger eventuellt
- 0.5 dl pumpakärnor
- 200 g chorizokorv
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med smör utan att det får färg. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.
2
Tillsätt grädde. Smaka av med salt, peppar, socker och ev vinäger.
3
Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna. Ta upp dem.
4
Skär korven i slantar och stek den i stekpannan. Servera soppan med pumpakärnor och chorizo.