Tomatsallad med mozzarella och sardelldressing

Medelhavssallad med solmogna tomater, smakrik dressing med sardeller och oliver samt knapriga krutonger på toppen.

Du behöver

  • 5-6 st stora tomater
  • 2 st mozzarellaostar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar nymald
  • rucolasallad ett par nävar

Dressing:

1 dl kärnfria kalamataoliver
6 msk sardeller
kapris
1 dl vitlöksklyfta pressad
1 msk basilika hackad
2 dl olivolja
turkisk yoghurt
flingsalt
peppar nymald

Krutonger:

2 st bondbröd
2 msk vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 persilja hackad

Gör så här

1

Dressing: Mixa oliver, sardeller, kapris, vitlök, basilika och olivolja.  Vänd ner yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

2

Krutonger: Skär brödet i tärningar. Hacka vitlöken. Stek bröd och vitlök i olivolja. Blanda i persiljan.

3

Skiva tomater och mozzarella.

4

Varva tomater och ost på ett fat. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Toppa med rucola och strö över krutonger. Servera med dressingen.

Scroll to Top