Du behöver
- 5-6 st stora tomater
- 2 st mozzarellaostar
- 3 msk olivolja
- flingsalt
- peppar nymald
- rucolasallad ett par nävar
Dressing:
1 dl kärnfria kalamataoliver
6 msk sardeller
kapris
1 dl vitlöksklyfta pressad
1 msk basilika hackad
2 dl olivolja
turkisk yoghurt
flingsalt
peppar nymald
Krutonger:
2 st bondbröd
2 msk vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 persilja hackad
Gör så här
Dressing: Mixa oliver, sardeller, kapris, vitlök, basilika och olivolja. Vänd ner yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Krutonger: Skär brödet i tärningar. Hacka vitlöken. Stek bröd och vitlök i olivolja. Blanda i persiljan.
Skiva tomater och mozzarella.
Varva tomater och ost på ett fat. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Toppa med rucola och strö över krutonger. Servera med dressingen.